Linda Litjens 
Systemisch coach

Waarom heb je hier nu nog steeds last van?

Het achtervolgt je, het gevoel niet goed genoeg te zijn. Net als het een tijdje lekker gaat in je leven, steekt het weer de kop op. Het verwart je omdat je dacht dat je het onder controle had. Een ding weet je zeker: je wil dit gevoel niet meer voelen. Het maakt je onzeker, verdrietig en somber.

Waarom nú?

Het gevoel ik ben niet goed genoeg sluimert op de achtergrond. Zo af en toe wordt het even aangeraakt. Je voelt het maar kunt het ook weer naast je neerleggen.

Maar als het in alle hevigheid opduikt, is er meer aan de hand. Meestal gebeurt dit wanneer er grote veranderingen plaatsvinden in je leven.

Welke externe trigger heeft er bij jou voor gezorgd dat dit gevoel op dit moment je leven beheerst?

Jouw thema

Wat het ook was dat voor de trigger zorgde, het raakt een oud stuk in je aan. Als klein meisje voelde je je ook vaak niet goed genoeg. Je hebt er alleen nooit de vinger op kunnen leggen waarom je dit zo voelde. Maar het is wel jouw waarheid geworden.

En zo hebben velen van ons een hardnekkig, terugkerend thema in ons leven. Een overtuiging waarin we al vroeg zijn gaan geloven of een thema dat als een rode draad door onze familielijn loopt.

Onvoorwaardelijke liefde

Het oude gevoel dat weer aangeraakt is, doet stof opwaaien. Je gelooft jezelf als je tegen jezelf zegt: ‘Je bent het niet waard. Je bent een loser, een mislukkeling.’ Zonder dat je het doorhebt, val je terug in een oud patroon. Je cijfert jezelf weg. Je denkt dat je de ander tot last bent.

Het is niet zo dat je niet goed genoeg bent. Er zit een klein meisje in je dat dat gelooft. Ze is bang om afgewezen te worden. Ze wil geen veranderingen in haar leven want dan bestaat de kans dat het opnieuw gebeurt.

Juist door deze gevoelens er te laten zijn, kan ze zich ontspannen. Zolang jij, de volwassen vrouw die je nu bent, haar maar hoort en ziet. Als je er onvoorwaardelijk voor haar bent, kan ze haar zelfvertrouwen langzaam weer opbouwen.

Een mooie ontmoeting

Er is een schat aan krachtige, helende oefeningen die je kunt doen om het kleine meisje in je de veiligheid te bieden om haar pijn en verdriet er te laten zijn.

Het kan in het begin lastig zijn om contact te maken met je innerlijk kind. Zeker als je dit nog nooit gedaan hebt. Het allerbelangrijkste: wees geduldig en geef niet op. Elke keer dat je stilstaat bij je emoties, elke oefening die je doet, elk moment dat je ruimte geeft aan je gevoel, is een stap naar heling. Gun jezelf dit mooie proces en vertrouw erop dat je al flinke stappen maakt.

Korte verhalen rechtstreeks in je mailbox?

Klein moment...

Gelukt! Je ontvangt ze voortaan rechtstreeks in je mailbox.

Zie ik je online?

Over Linda - systemisch coach

Het is als een snoepwinkel met vijf verdiepingen. Overal waar ik kijk, ontdek ik iets nieuws. Van de ene openbaring val ik in de andere. Het is de winkel van bewustwording, persoonlijke groei, puurheid en eigenheid. Het maakt me blij. 

Linda lachend in het bos met bomen zandverstuiving op de achtergrond

Ontdek je met me mee?

Toe aan de volgende stap in je leven? Bekijk eens of dit iets voor je is. 

Gratis inzicht in je huidige situatie

Binnen één werkdag in je mailbox

‘Geef je over aan de diepere boodschap van het Orakel.’ – Colette Baron-Reid

een persoonlijk bericht
1
Waarmee mag ik je helpen?
Je ontvangt snel een reactie ᯓᡣ𐭩
Stel gerust je vraag ➷