Linda Litjens 
Systemisch coach

Het is niet met jou begonnen

Het is niet met jou begonnen.
Herhaal het nóg maar een keer.
Het is niet met jou begonnen.

De titel alleen al zorgt ervoor dat je even mag leunen. Het is de titel van het boek van Mark Wolynn over de erfenis van familietrauma.

Levensenergie - de stroom van het leven

Familietrauma wordt van generatie op generatie doorgegeven. Net zo lang tot het gezien en geheeld mag worden. 

Trauma is van alle tijden. Het is onontkomelijk. Soms is het zo groot dat het niet verwerkt wordt. Niet in dit leven. Deze gestolde energie zet zich vast in het lichaam. Het sluit een deel van de levensenergie af. Levensenergie die je nodig hebt om ten volste te leven. Levensenergie die je doorgeeft aan je kinderen. 

Gevoelens die maar door sudderen

Van sommige klachten kun je de oorsprong nog wel achterhalen. Maar er zijn ook klachten die vaag blijven. Ze sudderen maar door. Je hebt geen idee waarom je er last van hebt. Je hebt jezelf vertelt dat ze bij je horen.

Omdat het onverwerkte trauma in een eerdere generatie niet geheeld is, wil het in dit leven alsnog geheeld worden. Je ouders geven dus niet alleen hun levensenergie door maar ook hun onverwerkte trauma of dat van hún ouders. En zo ontstaan er ongrijpbare gevoelens die de kop op blijven steken. Elke keer weer.

Gehoor geven aan je lichaam

Je lichaam vertelt je alles, daar ben ik van overtuigd. Je weet alleen niet altijd hoe je hiernaar moet luisteren. Die vervelende gevoelens negeer je liever. Als je doet alsof ze er niet zijn, hoef je er ook niet naar te kijken. Dat werkt prima voor een tijd. Misschien wel voor altijd. Maar weg zijn ze niet. 

Het is zo de moeite waard om er gehoor aan te geven. Om te onderzoeken van wie ze zijn en wat ze willen vertellen, zodat ze in dit leven aan het licht mogen komen. Laat de gestolde energie maar weer stromen. Leef ten volste en geef daarmee deze mooie levensenergie weer door aan de volgende generatie.

Uit je hoofd, in je lijf

Een een-op-een familieopstelling is een prachtige methode om helderheid te krijgen over de delen in jou die aan de bel trekken en gezien willen worden. Het zet je hele lijf en wezen in beweging. En dat is precies wat er nodig is om de energie weer te laten stromen. Jouw energie.

Korte verhalen rechtstreeks in je mailbox?

Klein moment...

Gelukt! Je ontvangt ze voortaan rechtstreeks in je mailbox.

Zie ik je online?

Over Linda - systemisch coach

Het is als een snoepwinkel met vijf verdiepingen. Overal waar ik kijk, ontdek ik iets nieuws. Van de ene openbaring val ik in de andere. Het is de winkel van bewustwording, persoonlijke groei, puurheid en eigenheid. Het maakt me blij. 

Linda lachend in het bos met bomen zandverstuiving op de achtergrond

Ontdek je met me mee?

Toe aan de volgende stap in je leven? Bekijk eens of dit iets voor je is. 

Wat wil je huidige situatie je vertellen?

Ontdek het in een persoonlijke boodschap 

1
Waarmee mag ik je helpen?
Je ontvangt snel een reactie ᯓᡣ𐭩
Stel gerust je vraag ➷