Linda Litjens 
Systemisch coach

De film die je elke keer weer raakt

‘Het is dé perfecte dag’, denk je. Vroeg in de avond nestel je je op de bank. Vanavond is het jouw avond. Met een mok warme chocomel tussen je koude handen geklemd, start je je favoriete film.

Je weet wel, de film die je van voor tot achter kent.
De film die je elke keer weer raakt.
De film waarvan je zo vurig hoopt dat het dit keer anders afloopt.  

Maar hoe hard je ook hoopt, het script blijft onveranderd. Met een brok in je keel kruip je in bed. En je weet best, het is maar een film. Maar het doet iets met je, keer op keer.

Je levensscript - het verhaal dat je jezelf vertelt

Hoe zit het eigenlijk met je eigen script?
Hoe ziet het verhaal van jouw leven eruit op het grote doek?
En nog belangrijker, hoe loopt het af?

De non-verbale en verbale boodschappen die je in je jonge jaren van je ouders of opvoeders kreeg, bepalen voor een groot deel je levensscript. Vanuit de Transactionele Analyse zijn deze non-verbale en verbale signalen verdeeld in respectievelijk twaalf en vijf overtuigingen.

Vooral de non-verbale signalen zijn het krachtigst:

Onbewust doe je er in je volwassen leven alles aan om je script te leven. Je komt in situaties terecht waarbij dit telkens bevestigd wordt: ‘Zie je wel, ik hoor er niet bij. ‘Ik mag niet gezond zijn.’ ‘Het lukt met toch niet.’ ‘Het is beter als ik niet ben.’

Doe je best - hou jezelf staande

Ter overleving zijn er ook nog de verbale signalen die je als klein meisje of jongetje oppikte. Ze zorgen ervoor dat je jezelf staande houdt in het leven. Het zijn tegenhangers van de non-verbale signalen:

Deze verbale signalen geven je bestaansrecht. Ze bepalen je magische plek in het leven: ‘Als ik mijn best doe, hoor ik erbij.’ ‘Als ik perfect ben, slaag ik.’ ‘Als ik de ander een plezier doe, besta ik.’ 

Ze houden je boven water, maar het is hard werken. Want als het even niet lukt op perfect te zijn of om je best te doen, word je keihard geconfronteerd met de diepgewortelde angst: ik hoor er toch niet bij of het is beter als ik niet besta.

Jouw verhaal op het grote doek - open einde

Er is goed nieuws. Dat je dit nu leest, betekent dat de film van je leven is nog niet klaar. Als we de filmregisseur in jou nou eens aan zijn jasje trekken? 

Stel je eens voor dat je jezelf een ander verhaal gaat vertellen. Een die zegt: ik hoor erbij, onvoorwaardelijk. Ik mag er zijn, in al mijn puurheid en kwetsbaarheid.

Hoe ziet de film van jouw leven er dan uit? Met wel gevoel beleef je dan je eindscript?

Het systemisch coachtraject is een diepgaand, transformerend traject dat je helpt onderscheid te maken tussen negatieve overtuigingen en je ware zelf. Wat mag je loslaten aan oude patronen en gedachten? Welk nieuw verhaal mag je jezelf vertellen?

Ik help je graag in dit proces. Mijn deur staat voor je open. Laten we gewoon eens beginnen met kennismaken en ontdekken wat ik voor jou kan betekenen, geheel vrijblijvend.

En pak in de tussentijd alvast pen en papier, want het herschrijven van jouw verhaal kan nu al beginnen.

Volg je me?

Over Linda - systemisch coach

Het is als een snoepwinkel met vijf verdiepingen. Overal waar ik kijk, ontdek ik iets nieuws. Van de ene openbaring val ik in de andere. Het is de winkel van bewustwording, persoonlijke groei, puurheid en eigenheid. Het maakt me blij. 

Linda lachend in het bos met bomen zandverstuiving op de achtergrond

Ontdek je met me mee?

Toe aan de volgende stap in je leven? Bekijk eens of dit iets voor je is.