Linda Litjens 
Systemisch coach

Ik word toch wel in de steek gelaten

‘Ik word toch wel in de steek gelaten.’ Lange tijd was het onbewust mijn grootste angst. Zo groot dat ik ernaar handelde. 

Wat is jouw grootste angst? Stel, je herkent je in dezelfde angst. Waarom ben je dan bang om in de steek gelaten te worden? Is dat omdat je vindt dat je niet de moeite waard ben? Of tot overlast bent? Heb je het idee dat je te veel bent? Of niet meetelt?

En als je inzoomt op de zin: ‘ik word toch wel in de steek gelaten’, dekt dit dan de lading? Of raakt het meer de kern als je zegt: ‘ze sluiten me buiten’?

Als je angst waarheid wordt

Het vervelende is: je handelt naar je grootste angst. Onbewust natuurlijk, want het is niet wat je wil. Maar je komt telkens in situaties terecht die dit gevoel bevestigen: ‘Zie je wel, ze laten me in de steek.’

Het gevoel dat je in de steek gelaten wordt, is als een waarheid voor je. Maar het is niet wie je bent. Door te onderzoeken waar deze handnekkige overtuiging vandaan komt, kun je hem langzaam achter je laten. Het is niet van jou.

Leer luisteren en voelen

Op de laag van je onderbewustzijn bevindt zich waardevolle informatie in de vorm van woorden, emoties, gevoelens en lichamelijke sensaties. Ze laten je zien waar de angst vandaan komt. Maar het is ook de sleutel tot heling.

Tijdens het systemisch coachtraject maak ik de weg vrij naar je onderbewuste. Hiervoor maak ik gebruik van tafelopstellingen en een-op-een familieopstellingen met vloerankers. Vanuit de Transactionele analyse, Body Mind Release therapie en Karakterstructuren zet ik nog meer systemische én lichaamsgerichte oefeningen in.

Van het onbewuste bewust worden, is hierbij een belangrijk aspect. Ik leer je luisteren naar je innerlijke dialogen en voelen wat je lichaam je vertelt. Het brengt je inzicht en bevordert het helingsproces.

Maak je vrij en leef

Vertel jezelf nieuwe verhalen.
Verhalen waarin je straalt.
Verhalen waarin je leeft.

Fijn als ik je hierbij kan begeleiden. Kennismaken?

Volg je me?

Over Linda - systemisch coach

Het is als een snoepwinkel met vijf verdiepingen. Overal waar ik kijk, ontdek ik iets nieuws. Van de ene openbaring val ik in de andere. Het is de winkel van bewustwording, persoonlijke groei, puurheid en eigenheid. Het maakt me blij. 

Linda lachend in het bos met bomen zandverstuiving op de achtergrond

Ontdek je met me mee?

Toe aan de volgende stap in je leven? Bekijk eens of dit iets voor je is.