Linda Litjens 
Systemisch coach

Wit tafelklokje – tijd gaat nu in

Drieënhalf jaar lang keek ik wekelijks naar de achterkant van een wit tafelklokje. Gissend naar de resterende tijd, probeerde ik in het moment te blijven. Want als mijn tijd om was, duurde het weer zeven dagen voordat er vijfenveertig nieuwe minuten op het klokje stonden.

Tussen een Boeddha beeldje en een rozenkwarts

Tijd was mijn grootste vijand tijdens mijn twee intensieve psychotherapie trajecten. Elk week keek ik uit naar mijn sessie. Het was een plek waar ik me veilig voelde. Ik werd gezien. Vijfenveertig minuten per week waren voor mij. Voor mij alleen.  

Regelmatig hoorde ik mezelf zeggen: ‘ik weet niet hoe lang ik nog heb, maar …’. Dan wilde ik delen, voelen, maar vooral: in verbinding zijn.

Van tijd wilde ik niks weten. Tijd bestond niet. Tijd was stom.

Totdat ik zelf startte als systemisch coach. Een beetje tijdmanagement is wel handig, kwam ik al snel achter. Of ik nu wilde of niet, ik kon er niet omheen. In mijn kast, tussen een Boeddha beeldje en een rozenkwarts, pronkt nu een wit tafelklokje.

Niet te veel in één keer

Het klokje fungeert als indicatie. Ik kan erop zien hoe lang ik in verbinding ben geweest met mijn cliënt. Want ik merk: in verbinding zijn, gaat niet over tijd. Het gaat over er helemaal zijn voor de ander. Aan ruimte geven aan wat is. Systemisch werk laat zich niet opjagen. Daar is tijd voor nodig. De ene keer meer dan de andere keer.

Het klokje zorgt ervoor dat het behapbaar blijft, voor mezelf en voor de cliënt. Het zorgt voor dosering. Niet te veel in één keer. Inzichten die komen, hebben ruimte nodig om te landen. Emoties die loskomen, hebben tijd nodig om doorvoelt te worden. Als je deze tijd neemt, wordt tijd je beste vriend.

Als tijd niet bestaat

Een een-op-een opstelling gaat over veiligheid, vertrouwen, vertragen, gezien worden, verbinding. Als dit er allemaal is, ontstaat er een prachtige sessie. Dan hoeft tijd even niet te bestaan. Ik neem je graag mee in dit gevoel. Kom je ervaren? 

Neem je tijd

Soms is er meer tijd nodig. Tijd die je aan jezelf mag besteden. Tijd voor een transformatieproces. Tijdens een systemisch coachtraject pellen we af tot de kern. Wie komt er tevoorschijn als je de laagjes zelfbescherming, overtuigingen, oude patronen en angsten loslaat? In je eigen tempo gaan we op samen op pad. Ga je mee? 

Korte verhalen rechtstreeks in je mailbox?

Klein moment...

Gelukt! Je ontvangt ze voortaan rechtstreeks in je mailbox.

Zie ik je online?

Over Linda - systemisch coach

Het is als een snoepwinkel met vijf verdiepingen. Overal waar ik kijk, ontdek ik iets nieuws. Van de ene openbaring val ik in de andere. Het is de winkel van bewustwording, persoonlijke groei, puurheid en eigenheid. Het maakt me blij. 

Linda lachend in het bos met bomen zandverstuiving op de achtergrond

Ontdek je met me mee?

Toe aan de volgende stap in je leven? Bekijk eens of dit iets voor je is.