Linda Litjens 
Systemisch coach

Magische plek – ontwaak uit de betovering

Je magische plek, het klinkt betoverend en veelbelovend. Het is de plek die je als geen ander kent. De plek die in je jeugd is ontstaan. Wat het magisch maakt? Het zorgt ervoor dat je erbij hoort.

Als klein wezen, nieuw op deze wereld, ben je overgeleverd aan je ouders of opvoeders. Volledig hulpeloos kun je niet anders dan vertrouwen. Vertrouwen dat er voor je gezorgd en van je gehouden wordt. Je ouders, ook eens op dezelfde manier ter wereld gekomen, geven je wat ze kunnen. Meestal is dat veel, soms is het net genoeg om te overleven.

Je enige doel - overleven

Zodra je geboren wordt, heb je maar één doel: overleven. Je doet er alles aan, zoals je aanpassen aan de behoeftes van de ander. Want als je erbij hoort, heb je bestaansrecht. Je ontwikkelt je magische plek, de plek die ervoor zorgt dat je er mag zijn.

En zo ontstaat je magische plek. De angst om niet te overleven was zo groot, dat je in je volwassen leven onbewust dezelfde plek blijft innemen: in je familie, op je werk, bij je vrienden, bij de sportclub. Je weet niet beter. Ondertussen overschaduwd deze plek je ware zelf.

Je ware plek – kom tot leven

Het gevoel te moeten overleven, zit in elke vezel van je zijn. Maar wat is je verlangen? Wat zegt je onderbuikgevoel? Mag jij je eigen plek innemen? De plek waar je hoort? De plek waar je volledig tot je recht komt?

Het innemen van je ware plek gaat hoe dan ook gepaard met schuldgevoelens. En deze zitten diep, heel diep. Want wat gebeurt er als je niet meer doet wat er van je verwacht wordt? Als je gaat leven naar je eigen verlangens?

Familieopstelling - vind je eigen plek

Je eigen plek innemen is eng. Het is nieuw. Je weet niet wat je kunt verwachten. Maar als je nieuwsgierigheid de overhand neemt, ontstaat er een nieuwe beweging. De energie gaat stromen. 

Je ervaart beetje bij beetje dat je er mag zijn, ook zonder te zorgen voor de ander. Je hoeft je niet onzichtbaar te maken voor bestaansrecht. Laat je maar zien. Het is oké om je eigen mening te hebben. Je hoeft niet alles goed te vinden om erbij te horen.

Tijdens een familieopstelling krijg je inzicht in je magische plek en ontdek je wat er nodig is om je nieuwe, ware plek te vinden. Gun jezelf deze beweging en bevrijd je van wat ooit was maar nu niet meer hoeft te zijn. Voel maar. Ga maar.   

Korte verhalen rechtstreeks in je mailbox?

Klein moment...

Gelukt! Je ontvangt ze voortaan rechtstreeks in je mailbox.

Zie ik je online?

Over Linda - systemisch coach

Het is als een snoepwinkel met vijf verdiepingen. Overal waar ik kijk, ontdek ik iets nieuws. Van de ene openbaring val ik in de andere. Het is de winkel van bewustwording, persoonlijke groei, puurheid en eigenheid. Het maakt me blij. 

Linda lachend in het bos met bomen zandverstuiving op de achtergrond

Ontdek je met me mee?

Toe aan de volgende stap in je leven? Bekijk eens of dit iets voor je is. 

Wat wil je huidige situatie je vertellen?

Ontdek het in een persoonlijke boodschap 

1
Waarmee mag ik je helpen?
Je ontvangt snel een reactie ᯓᡣ𐭩
Stel gerust je vraag ➷