Linda Litjens 
Systemisch coach

Hé, jij ook hier? Uh ja, de hele avond al

Mensen die te pas en te onpas het podium pakken. Vreselijk vond ik het altijd. ‘Overdreven gedoe’, dacht ik dan. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.  

Het zei natuurlijk alles over mij. Want eerlijk, hoe zichtbaar durfde ík te zijn? Nou, zeg maar gerust niet. ‘Hé, ben jij er ook?’ ‘Uh ja, de hele avond al.’ Dat soort taferelen. Het was mijn magische plek. De plek die ik innam om erbij te horen. Ik had niet anders geleerd.

Een harde kijk op de ander, vraagt om een zachte blik naar jezelf

Dat wat de ander bij je oproept, zegt meer over jezelf dan over de ander. Dat weet je natuurlijk al wel. Maar als het blijft bij weten, kom je niet echt verder.

Waar gaat die irritatie over? Wat wordt daaronder angstvallig weggedrukt? Zolang je blik op de ander is gericht, kijk je niet écht naar jezelf. 

De weg naar jezelf kan pas vrijgemaakt worden als alle ruis eromheen wegvalt. Laat de buitenwereld maar even voor wat het is. Wat gebeurt er in jou?

Body Mind Release - bevrijd jezelf van onnodige ballast

Body Mind Release therapie is een krachtige, kortdurende therapie waarbij je met gerichte oefeningen de innerlijke oorzaak van je belemmerende overtuigingen en belastende patronen aanpakt.

Het leert je dat alles een weerspiegeling is van je kijk op de wereld. De uitspraak Een mooiere wereld begint bij jezelf is precies wat Body Mind Release doet. Je maakt op een liefdevolle manier de beweging naar jezelf. En vandaar uit beweeg je weer naar buiten. Eerst naar binnen, dan naar buiten.

Durf je het aan naar binnen te keren? En los te laten wat niet meer helpend voor je is? Zodat je met een schone, verzachte blik weer opnieuw naar buiten mag keren?

Laten we er voor gaan.

‘Een proces met veel meer dan alleen woorden.’

‘Door het proces met Linda heb ik veel kunnen loslaten en omarmen, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt.’

‘Het zijn vele kleine veranderingen die een groot verschil maken.’

‘Ik heb een aantal belemmerende overtuigingen los kunnen laten en daardoor heb ik stappen gezet die ik anders niet had durven nemen.’

Podium of toeschouwer?

Nog even over die ander, die zo graag het podium wil pakken. Daar heb ik geen last meer van. Met een zachte blik kan ik ernaar kijken. En stiekem vraag ik me af: Wat zit daar écht onder het altijd maar gezien willen worden?’ Ondertussen baan ik mijn eigen weg naar zichtbaarheid.

Volg je me?

Over Linda - systemisch coach

Het is als een snoepwinkel met vijf verdiepingen. Overal waar ik kijk, ontdek ik iets nieuws. Van de ene openbaring val ik in de andere. Het is de winkel van bewustwording, persoonlijke groei, puurheid en eigenheid. Het maakt me blij. 

Linda lachend in het bos met bomen zandverstuiving op de achtergrond

Ontdek je met me mee?

Toe aan de volgende stap in je leven? Bekijk eens of dit iets voor je is.